SmartFin iti prezinta si fondurile de pensii!

Acum pe SmartFin.ro poti sa compari si toate fonduri de pensii obligatorii si facultative din Romania, nu doar fondurile de investitii!

Am inclus pe platforma informatii detaliate despre fondurile de pensii, performantele, investitiile, activele si comisioanele lor.  Compara fondurile intre ele sau mergi direct la pagina web a administratorului de fonduri pentru si mai multe detalii.

Poti compara atat fonduri de pensii obligatorii, cat si fonduri de pensii facultative.  Intra aici si cauta informatii despre fondul tau de pensii sau compara fonduri de pensii obligatorii si facultative – http://www.smartfin.ro/selectie-pensii .

Vrei sa stii mai multe despre fondurile de pensii? Iti punem la dispozitie o pagina de resurse educative -> http://www.smartfin.ro/resurse-pensii

Stiai ca?

La finalul anului 2019, fondurile de pensii private obligatorii cumulau active de aprox. 62 mld. RON, numarul total al participantilor in aceste fonduri fiind de aprox. 7,5 mil. persoane?

Sau ca la finalul anului 2019, fondurile de pensii private facultative cumulau active de aprox. 2,5 mld. RON, numarul total al participantilor in aceste fonduri fiind de aprox. 500 mii persoane?

In 2019 fondurile de pensii obligatorii au adus un castiguri cuprinse intre 11% si 13%, iar in ultimii 10 ani castigurile cumulate au fost intre 93% si 115%. Numarul fondurilor de pensii private obligatorii este de 7.

Fondurile de pensii facultative au adus in 2019 castiguri cuprinse intre 9% si 14%, iar in ultimii 10 ani castigurile au fost intre 71% si 100%. Numarul fondurilor de pensii facultative este de 10.

Ce este SmartFin? O platforma financiara gratuita administrata de oamenii pasionati de investitii si care lucreaza in domeniul investitiilor! Platforma SmartFin nu este afiliata niciunei institutii financiare sau altei companii.

Abonare la rapoartele lunare Smartfin