Despre investitiile in obligatiuni ale fondurilor de pensii private obligatorii

48,43 miliarde RON sau 73% din activele totale ale celor 7 fonduri de pensii obligatorii erau investiti in obligatiuni de stat, municipale, corporative, supranationale (date 30.06.2020).

Titluri de stat

43,27 miliarde RON sau 66% din activele totale ale celor 7 fonduri de pensii obligatorii erau investite in titluri de stat romanesti cu o maturitate medie de 4,68 ani. Detalii legate de structura portofoliului de titluri de stat pe maturitati mai jos:

*Date 30.06.2020

Obligatiuni muncipale

0,18 miliarde RON sau 0,3% din activele ale celor 7 fonduri de pensii obligatorii analizate erau investite in obligatiuni municipale romanesti. Detalii legate de structura portofoliului de obligatiuni municipale in functie de orasul emitent mai jos:

* Date 30.06.2020

Obligatiuni corporative

3,52 miliarde RON sau 5,33% din activele ale celor 7 fonduri de pensii obligatorii erau investite in obligatiuni emise de companii sau institutii financiare. Detalii legate de structura portofoliului de obligatiuni corporative in functie de companie/institutia financiara emitenta mai jos:

* Date 30.06.2020

Obligatiuni supranationale

1,46 miliarde RON sau 2,22% din activele celor 7 fonduri de pensii obligatorii erau investite in obligatiuni emise de entitati supranationale. Detalii legate de structura portofoliului de obligatiuni supranationale in functie de institutia emitenta, poate fi studiata mai jos:

* Date 30.06.2020

Indirect esti investitor in diferite ramuri ale economiei! Fondurile de pensii obligatorii investesc in diverse instrumente financiare cu scopul de a crea valoare suplimentara pentru investitorii sai!

Daca vrei sa afli ce a mai facut fondul tau de pensii private obligatorii sau daca vrei sa il compari cu alte fonduri de pensii private obligatorii poti afla aici: http://www.smartfin.ro/selectie-pensii .

Daca vrei sa afli mai multe despre fondurile private obligatorii consulta pagina noastra de resurse educative aici: http://www.smartfin.ro/resurse-pensii

Abonare la rapoartele lunare Smartfin