Despre investitiile in actiuni listate ale fondurilor de pensii private obligatorii!

12,66 miliarde RON sau 19% din activele celor 7 fonduri de pensii private obligatorii analizate erau investiti in actiuni, din care  93% in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti si 7% pe alte burse straine.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau investitii in 24 de companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. Valoarea cumulata a acestor investitii ne face sa intelegem mai bine si importanta fondurilor de pensii obligatorii pentru economia romaneasca. Din cele 24 de detineri, in cazul a 19 din acestea detinerea cumulata depasea 5% din capitalul social; in cazul a 14 din acestea detinerea cumulata depasea 10% din capitalul social; ; in cazul a 9 din acestea detinerea cumulata depasea peste 15% din capitalul social al companiilor listate. Stiai ca indirect esti actionar important in atatea companii interesante listate pe bursa? Mai multe detalii in tabelul urmator:

Investitiile pe burse straine mai mari de 15 milioane RON cumulat pe cele 7 fonduri erau in urmatoarele companii: Eurofins Scientific SE, Prysmian SPA, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, Banco Santander, SAP SE, Koninklijke Philips NV, Siemens AG, Axa SA, ADIDAS AG, Schneider Electric, Deutsche Post AG, Allianz Se – Reg, Total SA, Vinci SA, Fresenius SE & CO, Infineon Technologies Ag, Koninklijke Ahold Delhaize NV, Capgemini SA, Bayer AG – Reg, Iberdrola SA.

* Date 30.06.2020

Indirect esti investitor in diferite ramuri ale economiei! Fondurile de pensii obligatorii investesc in diverse instrumente financiare cu scopul de a crea valoare suplimentara pentru investitorii sai!

Daca vrei sa afli ce a mai facut fondul tau de pensii private obligatorii sau daca vrei sa il compari cu alte fonduri de pensii private obligatorii poti afla aici: http://www.smartfin.ro/selectie-pensii .

Daca vrei sa afli mai multe despre fondurile private obligatorii consulta pagina noastra de resurse educative aici: http://www.smartfin.ro/resurse-pensii.

Abonare la rapoartele lunare Smartfin