Buletin SmartFin FONDURI DE PENSII – mai 2020

Indicatorii si castigurile fondurilor de pensii in luna mai 2020

In Romania erau autorizate la sfarsitul lunii mai 2020 un numar de sapte fonduri private de pensii obligatorii (Pilon II). Dupa o perioada de scaderi pe pietele financiare, luna mai a adus reveniri, acest lucru putand fi observat si in rezultatele fondurilor de pensii private obligatorii.

De la o medie de +2,6% randament pe ultimele 12 luni la final de aprilie, acestea inregistrau la final de mai o medie a randamentului anual de +5,1%, cu un minim de +3,8%, randament obtinut de fondul NN, si un maxim de +6,1% , randament obtinut de fondul BCR. Randamentele pozitive din luna mai au fost datorate atat aprecierii preturilor actiunilor pe bursa, cat si scaderii randamentelor titlurilor cu venit fix (cresteri de preturi).

Iti prezentam mai jos si raportul nostru despre fondurile de pensii private Pilon II (obligatorii) si Pilon III (optionale) penru luna mai 2020. Afla care au fost cele mai performante fonduri, care este marimea si numarul de investitori al fiecaruia si multe alte informatii interesante. Click pe imaginea de mai jos pentru raport:

Daca vrei sa cauti mai multe informatii in baza noastra de date despre fondurile de pensii, urmeaza acest link pe siteul SmartFin.

Abonare la rapoartele lunare Smartfin