Buletin SmartFin FONDURI DE PENSII – iun 2020

Indicatorii si castigurile fondurilor de pensii in luna iunie 2020

In Romania erau autorizate la sfarsitul lunii iunie 2020 un numar de sapte fonduri private de pensii obligatorii (Pilon II). Dupa o perioada de scaderi pe pietele financiare, ultimele luni au adus reveniri, acest lucru putand fi observat si in rezultatele fondurilor de pensii private obligatorii. Astfel, randamentul mediu pe ultimele 12 luni a fost de 4,0%, cu un minim de 3,1%, randament obtinut de fondul Metropolitan Life, si un maxim de 5,0%, randament obtinut de fondul BCR. Randamentele pozitive din luna iunie au fost datorate in mod special scaderii randamentelor titlurilor cu venit fix (ceea ce presupune cresterea preturilor titlurilor cu venit fix – obligatiuni de stat, etc.).

Iti prezentam mai jos si raportul nostru despre fondurile de pensii private Pilon II (obligatorii) si Pilon III (optionale) penru luna iunie 2020. Afla care au fost cele mai performante fonduri, care este marimea si numarul de investitori al fiecaruia si multe alte informatii interesante. Click pe imaginea de mai jos pentru raport:

Daca vrei sa cauti mai multe informatii in baza noastra de date despre fondurile de pensii, urmeaza acest link pe siteul SmartFin.

Abonare la rapoartele lunare Smartfin