Buletin SmartFin FONDURI DE PENSII – iul 2020

Indicatorii si castigurile fondurilor de pensii in luna iulie 2020

In Romania erau autorizate la sfarsitul lunii iulie 2020 un numar de sapte fonduri private de pensii obligatorii (Pilon II). Dupa o perioada de scaderi importante pe pietele financiare la inceputul anului si o perioada de 2-3 luni de reveniri, in luna iulie fondurile de pensii private au inregistrat scaderi, acest lucru diminuand rezultatele pe ultimele 12 luni. Astfel, randamentul mediu pe ultimele 12 luni a fost de +2,0%, cu un minim de +1%, randament obtinut de fondul Metropolitan Life, si un maxim de +3%, randament obtinut de fondul BCR. Randamentele negative din luna iulie au fost datorate in mod special scaderilor de pe bursa locala.

Performantele cumulate ale fondurilor de pensii private obligatorii sunt pozitive pe ultimii cinci ani (august 2015 – iulie 2020), media de crestere fiind de 21,3% (anualizat +3,94%), dar si in ultimii 10 ani (august 2010 – iulie 2020), media de crestere fiind de 81,0%, anualizat +6,11%.

Iti prezentam mai jos si raportul nostru despre fondurile de pensii private Pilon II (obligatorii) si Pilon III (optionale) penru luna iulie 2020. Afla care au fost cele mai performante fonduri, care este marimea si numarul de investitori al fiecaruia si multe alte informatii interesante. Click pe imaginea de mai jos pentru raport:

Daca vrei sa cauti mai multe informatii in baza noastra de date despre fondurile de pensii, urmeaza acest link pe siteul SmartFin.

Abonare la rapoartele lunare Smartfin