Buletin SmartFin Fonduri de Investitii – Septembrie 2020

Indicatorii si castigurile fondurilor de investitii in luna septembrie 2020

Fondurile mutuale romanesti au avut o evolutie mixta in luna septembrie 2020. Cea mai buna performanta anuala a unui fond in lei a fost de +9,5% pentru fondul OTP Global Mix – Clasa L, urmata de +5,6% pentru OTP Premium Return – Clasa L si +4,8% pentru fondul Amundi Stabilo.

In ultimul an, performanta medie a fondurilor in RON a fost de  -0,9%, in timp ce peformanta medie a celor in EUR a fost de -2,8% si cea a celor denominate in USD de 1,5%.

Subscrieri nete au fost si in septembrie 2020  usor pozitive, si anume in valoare de +0,053 mld. lei, activele totale ale fondurilor deschise de investitii administrate ajungand la 20,90 mld. RON, in crestere cu 1,2% in septembrie 2020 comparativ cu luna anterioara.  Comparativ cu luna august 2020, numarul de investitori in fonduri a crescut usor cu 1,1% ajungand la 335,60 mii.

Iti prezentam mai jos raportul nostru detaliat despre fondurile de investitii pentru luna septembrie 2020. Afla care au fost cele mai performante fonduri, care este marimea si numarul de investitori al fiecaruia si multe alte informatii interesante. Click pe imaginea de mai jos pentru raport:

Daca vrei sa cauti cele mai potrivite fonduri de investitii pentru tine, sau vrei sa studiezi variantele disponibile in Romania urmeaza acest link pe siteul SmartFin.

Abonare la rapoartele lunare Smartfin