Buletin SmartFin Fonduri de Investitii – iulie 2020

Indicatorii si castigurile fondurilor de investitii in luna iulie 2020

Fondurile mutuale romanesti au avut o evolutie mixta in luna iulie 2020. Cea mai buna performanta anuala a unui fond in lei a fost de +8,9% pentru fondul OTP Global Mix – Clasa L, urmata de +5,4% pentru Certinvest BET FI Index si +5,4% pentru fondul OTP Premium Return – Clasa L.

In ceea ce priveste fondurile denominate in EUR, cea mai buna performanta anuala a fost inregistrata de OTP Dinamic – Clasa E cu +2,3%, urmata de BT Euro FIX cu +0,4%.

Subscrierile nete au fost si in iulie 2020 usor negative, si anume in valoare de -0,018 mld lei, activele totale ale fondurilor deschise de investitii administrate ajungand la 20,613 mld lei, in crestere cu 0,5% comparativ cu luna anterioara.  Si numarul de investitori in fonduri a crescut usor, ajungand la 330,57 mii (+0,3%).

Iti prezentam mai jos raportul nostru detaliat despre fondurile de investitii pentru luna iuLie 2020. Afla care au fost cele mai performante fonduri, care este marimea si numarul de investitori al fiecaruia si multe alte informatii interesante. Click pe imaginea de mai jos pentru raport:

Daca vrei sa cauti cele mai potrivite fonduri de investitii pentru tine, sau vrei sa studiezi variantele disponibile in Romania urmeaza acest link pe siteul SmartFin.

Abonare la rapoartele lunare Smartfin