Buletin SmartFin Fonduri de Investitii – Ianuarie 2021

Fondurile mutuale romanesti au avut o evolutie pozitiva in luna ianuarie 2021. Cea mai buna performanta anuala a unui fond in lei a fost de 11,2% pentru fondul OTP Global Mix – Clasa L, urmata de 9,6% pentru BT Index Romania ROTX si 9,5% pentru OTP Premium Return – Clasa L. In ceea ce priveste fondurile denominate in EUR, cea mai buna performanta anuala a fost inregistrata de BT Energy cu 12,8%, urmata de OTP Dinamic – Clasa E cu 5,7% si Raiffeisen Euro Obligatiuni cu 4,1%. Cea mai buna performanta a unui fond in USD pentru ultimul an a fost de 3,9%, si a fost obtinuta de fondul BRD USD Fond. In ultimul an, performanta medie a fondurilor in RON a fost de  2,5%, in timp ce peformanta medie a celor in EUR a fost de 0,8% si cea a celor denominate in USD de 2,7%. In medie, in luna ianuarie 2021 fondurile de obligatiuni in RON au avut o evolutie medie de 1,0%, fata de o medie a castigurilor de 5,4% in ultimul an, in timp ce fondurile de actiuni in RON au adus in medie castiguri de 3,8%, fata de o evolutie medie in ultimele 12 luni de 2,7%.

Subscrierile nete au fost in luna ianuarie 2021 pozitive, si anume in valoare de 0,584 mld lei, activele totale ale fondurilor deschise de investitii administrate ajungand la 23,01 mld RON, in crestere cu 3,8% in ianuarie 2021 comparativ cu luna anterioara.  Comparativ cu luna decembrie 2020, numarul de investitori in fonduri a crescut usor cu 1,9% ajungand la 357 mii.

Iti prezentam mai jos raportul nostru detaliat despre fondurile de investitii pentru luna ianuarie 2021. Afla care au fost cele mai performante fonduri, care este marimea si numarul de investitori al fiecaruia si multe alte informatii interesante. Click pe imaginea de mai jos pentru raport:

Daca vrei sa cauti cele mai potrivite fonduri de investitii pentru tine, sau vrei sa studiezi variantele disponibile in Romania urmeaza acest link pe siteul SmartFin.

Abonare la rapoartele lunare Smartfin