Buletin SmartFin Fonduri de Investitii – aprilie 2020

Indicatorii si castigurile fondurilor de investitii in luna aprilie 2020

Fondurile mutuale romanesti au avut o evolutie mixta in luna aprilie 2020. Cea mai buna performanta anuala a unui fond in lei a fost de 13,1% pentru fondul Certinvest BET FI Index, urmata de 10,2% pentru Piscator Equity Plus si 5,8% pentru fondul FDI Prosper Invest. In ceea ce priveste fondurile denominate in EUR, cea mai buna performanta anuala a fost inregistrata OTP Euro Premium Return cu 1,5%, urmata de BT Euro FIX cu +0,4%.

Si in aprilie 2020 s-au inregistrat iesiri de bani din fonduri, in valoare totala de 0,46 mld. lei. Activele totale ale fondurilor deschise de investitii au ajuns la 19,80 mld. lei, in scadere cu 2% fata de luna anterioara. Numarul de investitori a scazut, la randul lui, cu 1% ajungand la 329 mii.

Iti prezentam mai jos raportul nostru detaliat despre fondurile de investitii pentru luna aprilie 2020. Afla care au fost cele mai performante fonduri, care este marimea si numarul de investitori al fiecaruia si multe alte informatii interesante. Click pe imaginea de mai jos pentru raport:

Daca vrei sa cauti cele mai potrivite fonduri de investitii pentru tine, sau vrei sa studiezi variantele disponibile in Romania urmeaza acest link pe siteul SmartFin.

Abonare la rapoartele lunare Smartfin