Afla in ce se investesc efectiv banii tai din pensia privata obligatorie!

Stiai ca:

  • In Romania, exista 7 fonduri de pensii private obligatorii?
  • Sunt peste 7,5 milioane de participanti in fondurile de pensii private obligatorii?
  • Activele (investitiile) fondurilor de pensii private obligatorii aveau o valoare de aprox. 66 miliarde RON? Suma este impartita intre fonduri dupa cum urmeaza:

* Date 30.06.2020

Stiai ca banii acumulati in cele 7 fonduri de pensii private obligatorii sunt pusi la treaba in scopul multiplicarii acestora in beneficiul celor peste 7,5 milioane participanti in fond?

Acesti bani sunt investiti in active financiare reale cum ar fi: depozite bancare, titluri de stat, obligatiuni municipale, obligatiuni corporative, obligatiuni emise de entitati supranationale (ex: BERD), actiuni listate pe bursa sau diverse fonduri de investiti. In graficul urmator poti afla care este structura portofoliului de investitii al fondurilor de pensii private obligatorii.

* Date 30.06.2020

Citeste mai multe detalii despre investitiile fondurilor de pensii in cele patru articole de mai jos:

  1. Despre plasamentele la banci ale fondurilor de pensii private obligatorii
  2. Despre investitiile in actiuni listate ale fondurilor de pensii private obligatorii!
  3. Despre investitiile in obligatiuni ale fondurilor de pensii private obligatorii!
  4. Despre investitiile in fonduri de investitii!

Indirect esti investitor in diferite ramuri ale economiei! Fondurile de pensii obligatorii investesc in diverse instrumente financiare cu scopul de a crea valoare suplimentara pentru investitorii sai!

Daca vrei sa afli ce a mai facut fondul tau de pensii private obligatorii sau daca vrei sa il compari cu alte fonduri de pensii private obligatorii poti afla aici: http://www.smartfin.ro/selectie-pensii .

Daca vrei sa afli mai multe despre fondurile private obligatorii consulta pagina noastra de resurse educative aici: http://www.smartfin.ro/resurse-pensii

Abonare la rapoartele lunare Smartfin