Buletin SmartFin Fonduri de Investitii – martie 2020

Indicatorii si castigurile fondurilor de investitii in luna martie

Fondurile mutuale romanesti au avut o evolutie nefavorabila in luna martie 2020 pe fondul amplificarii crizei Covid-19. Totusi, au existat si performeri care au adus rezultate pentru investitorii pe termen lung. Cea mai buna performanta anuala a unui fond in lei a fost de +12,4% pentru fondul Certinvest BET FI Index, urmata de +7,9% pentru Piscator Equity Plus si +4,4% pentru fondul OTP Premium Return. Cea mai buna performanta anuala in Euro a fost inregistrata OTP Euro Premium Return cu +1,8%, iar in USD de fondul BT Dolar Fix cu +1,3%.

Intrarile/iesirile nete au fost in mod substantial negative, si anume in valoare de -4,4 mld lei, activele totale ale fondurilor deschise de investitii administrate ajungand la 20,27 mld RON, in scadere cu 21% in martie 2020 comparativ cu luna anterioara.

Iti prezentam mai jos si raportul nostru despre fondurile de investitii pentru luna martie 2020. Afla care au fost cele mai performante fonduri, care este marimea si numarul de investitori al fiecaruia si multe alte informatii interesante. Click pe imaginea de mai jos pentru raport:

Indcatorii si castigurile fondurilor de investitii in luna martie
 

Daca vrei sa cauti cele mai potrivite fonduri de investitii pentru tine, sau vrei sa studiezi variantele disponibile in Romania urmeaza acest link pe siteul SmartFin.

 

Abonare la rapoartele lunare Smartfin