Buletin SmartFin Fonduri de Investitii – Decembrie 2020

Indicatorii si castigurile fondurilor de investitii in luna decembrie 2020

Fondurile mutuale romanesti au avut o evolutie pozitiva in luna decembrie 2020. Cea mai buna performanta anuala a unui fond in lei a fost de 11,6% pentru fondul OTP Global Mix – Clasa L, urmata de 9,0% pentru OTP Premium Return – Clasa L si 7,8% pentru fondul NN (L) International Romanian Bond. In ceea ce priveste fondurile denominate in EUR, cea mai buna performanta anuala a fost inregistrata de BT Energy cu 17,4%, urmata de OTP Dinamic – Clasa E cu 5,7% si Raiffeisen Euro Obligatiuni cu 4,2%.

Subscrieri nete au fost in luna decembrie 2020  pozitive, si anume in valoare de 0,579 mld lei, activele totale ale fondurilor deschise de investitii administrate ajungand la 22,16 mld RON, in crestere cu 2,8% in decembrie 2020 comparativ cu luna anterioara.  Comparativ cu luna noiembrie 2020, numarul de investitori in fonduri a crescut usor cu 1,1% ajungand la 351 mii.

Iti prezentam mai jos raportul nostru detaliat despre fondurile de investitii pentru luna decembrie 2020. Afla care au fost cele mai performante fonduri, care este marimea si numarul de investitori al fiecaruia si multe alte informatii interesante. Click pe imaginea de mai jos pentru raport:

Daca vrei sa cauti cele mai potrivite fonduri de investitii pentru tine, sau vrei sa studiezi variantele disponibile in Romania urmeaza acest link pe siteul SmartFin.

Abonare la rapoartele lunare Smartfin