BRD Diverso Clasa A

Prezentare fond

  • Valoare unitate de investitie (oct. 2022): 192,0319 RON

  • Categorie Fond: fonduri diversificate

  • Durata minima recomandata de investitie: 3 ani

  • Depozitar: BRD - GSG

  • Obiectiv si strategie: Obiectivul fondului este reprezentat de valorificarea capitalurilor investite, urmarindu-se obtinerea de randamente favorabile in conditiile unei evolutii favorabile a pietelor pe care Fondul investeste, dar si limitarea pierderilor in cazul unei evolutii nefavorabile a pietelor, prin aplicarea unei strategii de investitii cunoscute in literatura de specialitate sub denumirea Constant Proportion Portfolio Insurance (CPPI). Obiectivul de limitare al pierderilor inseamna ca BRD Asset Management S.A.I. va urmari, fara a garanta, ca valoarea activului net unitar sa nu scada sub 90% din valoarea maxima inregistrata in ultimele 12 luni anterioare datei curente, cu exceptia perioadei imediat urmatoare autorizarii prospectului cand se va avea in vedere valoarea maxima aferenta perioadei dintre data autorizarii si data curenta. Activele Fondului sunt impartite pe doua mari segmente:
    a) Segmentul cu risc scazut, compus din depozite bancare, obligatiuni emise de Ministerul de Finante din Romania, obligatiuni de stat emise de alte state membre ale Uniunii Europene, obligatiuni emise de companii cu un rating cel putin egal cu cel al Romaniei, precum si unitati de fond emise de fonduri de investitii care investesc preponderent in activele mentionate.
    b) Segmentul cu risc ridicat, compus in principal din actiuni listate in Romania si unitati de fond emise de fonduri de investitii cu expunere pe actiuni. Ponderile celor doua segmente vor varia in functie de evolutia pietelor pe care fondul investeste.
    Pentru o mai buna exemplificare a strategiei de investitii CPPI, in documentul Informatii-Cheie Destinate Investitorilor sunt prezentate trei scenarii cu titlu informativ, bazate pe ipoteza evolutiei indicelui BET-XT in perioada urmatoare similar evolutiei de la lansare pana in prezent. Scenariile prezentate nu constituie indicatii asupra unei posibile evolutii viitoare a fondului si nu constituie o garantie din partea BRD Asset Management S.A.I. privind obtinerea rezultatelor prezentate in situatii similare, ci au unicul scop de exemplificare a modalitatii de functionare a strategiei.

Contacte administrator si modalitate de investitie

Telefon: 021.327.2228

Fax: [email protected]

Pentru a investi in acest fond te invitam sa te prezinti la unul din sediile distribuitorului acestuia sau sa afli informatii suplimentare din procedura de distributie: Unitatile BRD - GSG; sediul BRD Asset Management S.A.I. S.A.; prin serviciul MyBRD Net al BRD - GSG; telefonic pentru clientii BRD considerati clienti Private Banking

Adresa: Str. Dr. Nicolae Staicovici Nr.2, Opera Center II, Etaj 5, Sector 5, Bucuresti, Romania